14 Aralık 2011 Çarşamba

Ali Nazik

Gaziantep yöresine ait bir yemek...Bu tarifi fotoğraftaki tarihtende anlaşıldığı gibi 2 ay önce yapmıştım ama sunumu biraz aceleye geldiği için ekleyip,eklememekte kararsız kalmıştım fakat bu aralar hep sebze ağırlıklı beslenmem gerektiği için, bende bu tarifimi gecikmeli olarak yayınlıyorum ve daha güzel sunum yapamadığım için affınıza sığınıyorum ;)

MALZEMELER: 4 kişilik
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 2 sivri biber
  • 2 ad. domates
  • 3-4 ad. patlıcan
  • 1 sb.süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • tuz ,karabiber
  • sıvıyağ
  • 1 yk.domates salçası
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle patlıcanları közleyelim.Bunun için patlıcanları yıkayıp kurulayalım bıçakla bir kaç yerine çizikler atalım.İster fırında ister köz tavasında patlıcanları közleyelim.
Orta boy bir tavaya sıvıyağı ve yemeklik doğradığımız soğanları alalım ve pembeleşene kadar kavuralım.Daha sonra kıymayı ilave edelim.Suyunu salıp çeken kıymaya ince ince kıydığımız biberleri ve küp küp doğradığımız domatesleri ,salçayı  ilave edip kıymalar pişene kadar kavuralım.
Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları bıçak yardımıyla kıyalım.Sarımsakları ezip süzme yoğurda ekleyelim ve patlıcanlarla birlikte iyice karıştıralım.
Servis tabağına önce patlıcanlı karışımı koyalım,üzerine kıymalı harcımızı ekleyelim.arzu ederseniz maydanoz yada nane ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

2 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

merhabalar:)
ne hoş bir sayfa bu böyle...
bayıldım paylaşımlarınıza..
seve seve izleyiciniz oldum...
bende sizi bekliyorum sayfama..
gönül dolusu sevgiler...

barni'nin mutfağı dedi ki...

merhabalar sayfamı beğenmenize çok sevindim.ayrıca izleyici olduğunuz içinde çok teşekkür ederim.Ben buram buram kekik kokusunu uzun zamandır takip etmekteydim.Güzel paylaşımlarınızı eksik etmeyin sevgiler...