15 Aralık 2011 Perşembe

Vişneli Focaccıa

Gerek kahvaltılık, gerek çay ile, gerekse de yemek yanında zevk ile yenebilecek İtalyan Pidesi Focaccia'nın tarifini devamlı takip ettiğim yemek kitabından alıp denemek istedim.Daha fırına atar atmaz mutfağa mis gibi kokular yayıldı.Bugün vişnelisini denedim,beş çayında misafiriniz geldiğinde hazırlayabileceğiniz bu pidenin çok farklı versiyonlarınıda yapmak mümkün.Kurutulmuş  domatesli,peynirli, zeytinli vb.bir çok çeşidi yapmak mümkün.Önümüzdeki günlerde farklı şekillerde deneyip sizinle paylaşıcam...

MALZEMELER:
  • 2.5 sb.un
  • 1 pk.instant maya
  • 1 sb.ılık su
  • 1 yk.toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 sb.vişne
HAZIRLANIŞI:
Un,maya,tuz ve şekeri geniş bir kapta harmanlayın.Suyu ekleyip yoğurun.Ele yapışmayan,yumuşak bir kıvam için gerekirse su ve un ilavesi yapın.Üzerini örterek 1 saat mayalandırın.Hamurdan parçalar koparıp elinizle bastırarak yassı şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.10 dakika bekledikten sonra vişneyi üzerlerine yerleştirin.200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra isteğe göre pudra şekeri serpiştirerek servis yapın.
AFİYET OLSUN :)

2 yorum:

zeymuran dedi ki...

canım nefıs gorunuyor ellerıne sağlık harika..

barni'nin mutfağı dedi ki...

Teşekkür ederim beğendiğinize çok sevindim :)))