10 Aralık 2011 Cumartesi

Zeytinyağlı Pırasa

MALZEMELER:
  • 1 kg. pırasa
  • 3-4 ad. havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tk.tozşeker
  • tuz
  • zeytinyağı
  • 1.5 yk. pirinç
HAZIRLANIŞI:

Pırasayı verevine doğrayalım.Havucuda ince ince doğrayalım.Tencereye zeytinyağını koyalım havuç ve sarısakları ekleyip 2-3 dakika kavuralım.Daha sonra pırasayı ekleyelim.tuz ve şekeride ekledikten sonra çok az su ekleyelim ve pişirmeye bırakalım.Kapatmaya yakın yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ekleyip kısık ateşte pırasalar yumuşayana kadar pişirelim.Servis tabağına aldığımız pırasayı maydanozla süsleyelim.İster ılık ister soğuk servis yapalım...
AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

zeymuran dedi ki...

çok severım cokkk söyle bol lımon ne guzel olur harıka gorunuyor ellerıne sağlık

barni'nin mutfağı dedi ki...

çok teşekkür ederim :))