29 Aralık 2011 Perşembe

Kıymalı Pırasa

MALZEMELER:4 kişilik
  • 1 kg.pırasa
  • 150 gr.kıyma
  • 1 yk.domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • tuz,pulbiber
  • sıvıyağ
  • 2yk.pirinç
HAZIRLANIŞI:
Tencereye sıvıyağ ve salçayı alıp kavuralım.Kıymayı ekleyip bir süre daha kavuralım.
Pırasaları yıkayıp doğrayalım ve tencereye alalım ve 1-2 dakika kavuralım.Üzerini çok az geçicek kadar sıcak su ilave edelim.Tuz ve pulbiberi ekledikten sonra kaynamaya bırakalım.Pirinci ilave edip kısık ateşte pırasalar yumuşayana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN:)

4 yorum:

sevda dedi ki...

pek kıymalı yapmam ama pırasayı çok severim cnaım.çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

barni'nin mutfağı dedi ki...

merhabalar sevda hanım,bende genellikle zeytinyağlı olarak yapıyorum ama arada değişiklik iyi oluyor :))sevgiler...

birtutamkekik dedi ki...

hmmm..
çok hoş görünüyor..
hiç kıymalı denememiştim:)
güzel fikir..
ellerine sağlık canım..
kucak dolusu sevgiler..
:)

barni'nin mutfağı dedi ki...

çok teşekkür ederim.deneyin çok beğeniceksiniz.bendende size kucak dolusu sevgiler :)))