29 Nisan 2012 Pazar

Karnıyarık

MALZEMELER:
  • 6 adet patlıcan
  • 250 orta yağlı kıyma
  • 1 ad.orta boy soğan
  • 3 ad.domates
  • 5-6 ad.sivri biber
  • tuz,karabiber
  • 1 yk.domates salçası
  • 1/2 sb.sıvıyağ ( kazartmak için)
HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları yıkayıp sap tarafını bırakarak kabuğunu çizgili soyun. Orta kısmına yukarıdan aşağıya bir bıçakla çizik atıp yarık açın. Sıvı yağda her tarafını kızartın. Diğer yandan küp doğranmış soğanları yağda kavurun. Üzerine kıyma, tuz, karabiber atıp kavurmaya devam edin. İki domatesi küp şeklinde doğrayıp kıymaya katın ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra patlıcanların içini kıymayla doldurup üzerlerini de sivri biber ve bir dilim domatesle süsleyip fırın tepsisine yada bir borcama  dizin.Bir kasenin içine yaklaşık 1 sb.su koyun ve içinde 1 yk.salçayı eritip karnıyarıkların üzerinde gezdirelim.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN :)

Karnıyarığın yanında olmazsa olmazlarından pirinç pilavı ve cakıktır.Bu üçlü bir araya geldiği zaman tam bir lezzet şöleni yaşanır.Benden size küçük bir tavsiye  :)))

Hiç yorum yok: