3 Mayıs 2012 Perşembe

Çilekli Tart

Geçen hafta takip ettiğim bir dizi filmde çilekli bir tart yapıyorlardı.O günden beri çilelekli tart sayıklayıp durdum.Tam bir hafta sonra yapmak kısmet oldu.Ama beklediğime değdi,inanılmaz lezzetli oldu.Daha buzdolabına kaldırıp dinlenmesine fırsat vermeden kocaman bir dilim yedim.Çileklerin lezzetlenmeye başladığı bu günlerde sizinde denemenizi şiddetle tavsiye ederim...
MALZEMELER:
  • TART İÇİN:
  • 250 gr tereyağı ( soğuk ve küp küp doğranmış)
  • 3 sb.un
  • yarım sb.toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2-3 yk.soğuk su
  • 1 pk.vanilya
  • KREMA İÇİN:
  • 3 sb.süt
  • 1 sb.şeker
  • 3 yk.un
  • 1 yk mısır nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 pk.krema
  • ÜZERİ İÇİN:
  • çilek
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle tart hamurunu hazırlayalım.
Un,şeker ve tereyağını mutfak robotuna alarak ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karışıtırın.
Yumurta sarılarını,soğuk suyu ve vanilyayı ekleyerek hamur halini alıncaya kadar karıştırmaya devam edin.Hamru strech filme sararak buzdolabında 1 saat bekletin.
Hazırladığımız tart hamurunu 2 adet yağlı kağıt arasında açalım ve tart kalıbının içerisine elimizle bastırarak yerleştirelim.

Tart hamuruna delikler açalım ve bir yağlı kağıt üzerine taş yada bakliyat koyarak pişme esnasında kabarmasısı önleyelim.
Tart hamurumuzu önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Krema yapımı için.Tencereye krema hariç tüm malzemeleri ekleyelim ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
Pişen muhallebinin üzerini folyo ile kapatarak soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebinin içine ayrı yerde çırptığımız kremayı ekleyelim ve beraber karıştıralım.

Kremayı tart hamuruna sıkma torbasıyla sıkalım ve ince ince doğradığımız çileklerle süsleyelim.
AFİYET OLSUN :)

NOT:Çileklerin daha parlak olması için tart jölesi kullanabilirsiniz.Hemen hemen bütün marketlerde bulunan tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp fırça yardımıyla çileklerin üzerine sürebilirsin...

Hiç yorum yok: