2 Nisan 2012 Pazartesi

Hindistan Cevizli- Damla Çikolatalı Kek


MALZEMELER:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı süt
  • yarım veya bir su bardağı hindistan cevizi (ben 1 sb.kullandım)
  • 2-2,5 su bardağı un
  • yarım veya bir su bardağı damla çikolata ( ben 1.5 sb.kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI:
Kek kalıbınızı yağlayın.Yumurtaları mikserle çırpın. toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
Devamlı çırparak sırasıyla sıvıyağı, sütü, hindistan cevizini ve 2 su bardağı unu ekleyin. un az geldiyse azar azar ilave edin. fırını 175C'ye getirin.
Damla çikolataları iyice unlayarak karışıma ekleyin. en son kabartma tozunu ekleyip düşük hızda çok az karıştırın. kalıba döküp ısınmış fırında içi pişene kadar -yaklaşık 35-40 dakika- pişirin.
AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

canim cok güzel olmus
ellerine saglik:-)

barni'nin mutfağı dedi ki...

Emel hanım çok teşekkür ederim :))