25 Aralık 2011 Pazar

Peynirli Börek

Su böreğini aratmayacak yumuşaklıkta lezzetlimi,lezzetli bir börek tarifi daha...

MALZEMELER:
  • 6 ad. yufka
  • 2 yumurta
  • 500 ml.süt
  • 1 sb. sıvıyağ
  • 500 gr.peynir
  • yarım demet maydonoz
  • susam,çörekotu
HAZIRLANIŞI:
Bir kasenin içinde süt,sıvıyağ ve yumurtayı çırpalım.Peyniri ufalayalım,maydonozu ince kıyıp peynire ekleyelim.Fırın tepsimizi yağlayalım.Yufkalardan birini tepsimizin içine yanlardan sarkıcak şekilde yerleştirelim.2.yufkayıda tepsinin içine sığıcak şekilde yerleştirelim.Sütlü karışımdan her yerine gelicek şekilde sürelim.3.yufkayıda aynı şekilde koyalım ve onun üzerinede sütlü karışım ile peyniride ilave edelim. 4.ve 5. yufkayıda aynı şekilde yerleştirdikten sonra ilk kata koyduğumuz yufkanın yanlardan sarkanlarını 5.yufkanın üzerine kapatalım.en son yufkayı buruşturmadan tepsiye yerleştirelim.
Kalan sütlü karışımın tamamını yufkalara yedirelim.
Bıçak yardımıyla istediğiniz boyutta karelere keselim.Susam ve çörek otunu serpelim ve önceden  ısıtılmış 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: