24 Aralık 2011 Cumartesi

Fesleğenli İzmir Köfte

MALZEMELER:
  • 500 gr.az yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 4 dilim bayat ekmek
  • 5-6 ad.patates
  • 2 ad.domates
  • 1 yk.salça
  • 2-3 diş sarımsak
  • tuz,karabiber
  • fesleğen
  • sıvıyağ
HAZIRLANIIŞI:
Öncelikle köfteleri hazırlayalım.Bunun için karıştırma kabına kıymayı alalım üzerine 1 soğan  ve sarımsak rendesini,ıslatılıp ufalanmış ekmek dilimlerini,tuz,karabiber ve fesleğeni ekleyip yoğuralım ve köftelere şekil verelim.
Patateslerin kabuklarını soyalım ve uzunlamasına dörde yada beşe keselim.
Tencereye sıvı yağ alalım üzerine salçayı ekleyelip kavuralım.Patatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim.Üzerine  yaklaşık 2 bardak kadar kaynar su ilave edelim 10 dakika kadar patatesleri pişirip üzerine köfteleri  dizelim.Domatesleri yemeklik doğrayıp köftelirin üzerine koyalım.Kısık ateşte köfteler ve patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Servis ederken üzerinede kuru fesleğen serpebilirsiniz...
AFİYET OLSUN:)

NOT:İzmir köfte aslında fırında pişirilir ama ben fırında üzerleri kuruduğu için tencerede tercih ediyorum bu şekildede çok lezzetli oluyor...

Hiç yorum yok: