19 Aralık 2011 Pazartesi

Kabak Kalye

MALZEMELER:

1 adet soğan
3 diş sarımsak
125 gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça
3 adet kabak
1 tutam maydanoz, tuz
1 adet domates
Yarım bardak su

HAZIRLANIŞI:

Soğanları ve sarımsakları, küçük küçük doğrayıp çok az zeytinyağı ile kavurun.
Kıymayı ilave edip, kavurmaya devam edin.
Sonra salçayı ekleyip karıştırın.
Kabakların kabuklarını kazıyın ve arzu ettiğiniz şekilde keserek tuzlu suda biraz bekletin.
Daha sonra kabakların suyunu süzüp kıymalı harca ilave edin.
Soyulmuş, doğranmış domatesi ilave edin.Birkaç kez çevirin.
Bir süre daha pişirmeye bırakın.Suyunu ve tuzunu ekleyin.Yaklaşık 20 dakika, orta ateşte pişirin.
Altını kapattıktan sonra kıyılmış maydanozu ilave edin.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: