25 Aralık 2011 Pazar

Zeytinyağlı Tatlı Yaprak Sarması

MALZEMELER:
  • Yarım kilo asma yaprağı (Ben salamura yaprak kullandığım için ılık su içinde tuzunu bırakması için 3-4 saat beklettim, haşlamadım. Taze yaprak kullandığım zaman kaynar suda 1-2 dakika kadar haşlıyorum).
  • 3 sb.pirinç
  • 1 pk.dolmalık fıstık
  • 1 pk.kuş üzümü
  • 2-3 ad. soğan
  • 1 tk. yenibahar,tarçın
  • 1 yk.nane
  • 4-5 yk.toz şeker
  • 1 çay b.zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:
Zeytinyağını tavaya alalım.soğanları minik,minik doğrayalım ve tavaya alalım.Ara ara karıştırarak soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
Pirinçleri yıkayıp süzelim ve soğanlara ekleyelim bir süre daha kavuralım.
Baharatları,şekeri,fıstığı ve üzümleri ekleyelim  Pirince çok az su ekleyip bir süre daha kavuralım ve altını kapatıp demlenmesi için bir süre bekliyelim.
Yaprakları tek tek ayıralım ve her birinin ortasına harcımızdan koyalım.Önce iki yanından daha sonra üst kısmından katlayarak yuvarlayalım.Bu işlem bittikten sonra tencerenin alt kısmına 3-4 ad.yaprak dizelim ve üzerlerine sarmaları sıkı şekilde sıralayalım.
Üzerini çok az geçicek kadar su ekledikten sonra ocağa alalım. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: