9 Aralık 2011 Cuma

Fındıklı ve Limonlu Kek



MALZEMELER:
  • 4 yumurta
  • 1.5 sb. tozşeker
  • 2.5 sb un
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 2 limonun suyu
  • 1 sb.sıvıyağ
  • 1 sb. süt
  • 100-150 gr iri çekilmiş fındık
  • 1 pk.kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
HAZIRLANIŞI:
Çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım mikserle beyazlaşana kadar çırpalım.İçine sırasıyla sıvıyağ,süt,limon suyunu ve kabuğunu ekleyelim.Ayrı bir kapta kuru malzemeleri eleyelim ve harcımızın içine ekleyelim.En son fındığı ekleyip 2 dakika daha çırpıp yağladığımız kek kalıbına dökelim.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık olarak 40 dakika pişirelim.
AFİYET OLSUN:)

NOT:fırınlar farklılık gösterebilceği için kekinizi çıkarmadan evvel kürdan testi yapın.eğer kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir...

Hiç yorum yok: