10 Aralık 2011 Cumartesi

SUPANGLE

 Fransızca "soupe anglaise" olarak yazılıp supanglez olarak okunan bir tatlı. dilimize fransa'dan girmis olsa da onlarin diline de italyanca'dan girmistir. italyancasi "zuppa inglese"dir ve dunyada daha cok bu isimle bilinir...
ben bizim dilimizde supangle olanından yaptım :)) ve çokta güzel oldu tavsiye edilir...

MALZEMELER:
  • 1lt.süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 çk.un
  • 3 çk.kakao
  • 1 sb.toz şeker
  • yarım kakaolu pandispanya yada herhangi kek parçaları
  • 1 çay k.margarin (tatlımızın parlak olması için)

HAZIRLANIŞI:
Tencereye sütü alalım.İçine yumurta sarılarını ekleyelim.Un,toz şeker ve kakaoyu da ekleyip ocağın üzerinde göz gö olana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.İçine margarinide ekleyelim ve 2-3 dakika daha pişirip altını kapatalım.
Pandispanyaları bölüp kapların içine paylaştıralım eğer varsa çok az pekmezli yada marmelatlı su hazırlayıp kekleri ıslatalım.Üzerlerine pişirdiğimiz tatlımızı soğumadan paylaştıralım.Üzerini istediğiniz gibi süsleyip soğuk olarak servis yapalım
AFİYET OLSUN :)

2 yorum:

zeymuran dedi ki...

çok severım ellerıne sağlık canım sevgıler zeymurancafe

barni'nin mutfağı dedi ki...

çok teşekkür ederim :))