25 Eylül 2011 Pazar

RAVİOLİ (İTALYAN MANTISI)

Bu hafta hep dünya mutfaklarından tarifler yayınladım ama bir süre ara verip kendi mutfağımızdan tariflerede yer vereceğim...

MALZEMELER: 4 kişilik için
  • 3sb.un
  • 2 yumurta
  • 1 çay k.tuz
  • 3/4 sb ılık su
  • 1 kutu krema (200 ml.)
  • 1 domates
  • 1diş sarımsak
  • kuru fesleğen (varsa tazeside olabilir)
İÇ HARCI İÇİN:
  • 250 Gr kıyma
  • 1 soğan
  • tuz,karabiber
  • sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle hamur yoğurma kabına unu koyalım ortasını açıp tuz ve yumurtaları  ekleyelim havuzun kenarlarından başlayarak yavaş yavaş suyu ilave ederek karıştıralım.Hamuru tezgaha alıp yoğurma işlemine burada devam edelim.hamurun toparlanması ve pürüzsüz bir hal alması için yaklaşık 10 dakiki kadar yoğuralım,dinlenmesi için üzerini nemli bir bezle örtüp bekletelim.
Tavaya sıvıyağı ve yemeklik doğradığımız soğanı alıp kavuralım,soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyelim bir süre daha kavurup baharatlarını ekleyip altını kapatalım.
Dinlenen hamuru  3 bezeye ayıralım ve herbirini çok ince açalım.
Hamurun yarısını su veya yumurta akıyla ıslatalım,ve resimdeki gibi kıymalı harcı paylaştıralım.

Harcı sırayla koyduktan sonra diğer yarısını kıymalı kısmın üzerene kapatalım ve bir bıçak yardımıyla kareler oluşturalım.


Küçük bir tavaya domates ve sarımsak rendesini alıp 5 dakika pişirelim en son fesleğen ve tuz ekleyip altını kapatalım.
Ayrı bir sos tenceresinde kremayı kenarları göz göz olamaya başlayıncaya kadar ısıtalım  ve altını kapatalım.
Bir tencereye 3 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim.kaynayınca raviolilerimizi atalım, suyun üstüne  çıkancaya kadar haşlayalım,daha sonra servis tabağına alalım.üzerine 1. resimdeki gibi  önce kremayı koyalım. En üstede domatesli sostan koyup,servis yapalım...
AFİYET OLSUN:)
                 





Hiç yorum yok: