22 Eylül 2011 Perşembe

PANNA COTTA

Panna Cotta İtalyan pudingide denen bir tatlıdır. İtalyan mutfağına ait kolay yapılan bir çeşittir. Bir çok çeşidi yapılabildiği gibi esas olarak karamelli, vişneli ve çikolatalı olarak tüketilir...
Benim buzluğumda böğürtlen olduğu için tercihimi ondan yana kullandım. :))

MALZEMELER:




  • 200 ml. süt kreması


  • 1/2 su bardağı süt


  • 1/2 su bardağı toz şeker


  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin


  • 2 yemek kaşığı su


  • 3/4 su bardağ süzme yoğurt


  • 1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu


  • 1 yemek kaşığı toz şeker


  • 1 yemek kaşığı su




  • HAZIRLANIŞI:
    Küçük bir sos tenceresinin içine sütü, kremayı koyun ve orta ateşte, tel çırpıcıyla karıştırarak ısınana kadar pişirin. Ocaktan alın. İçine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadarçırpın. Bir bardağın içine 2 yemek kaşığı suyu ve 2 tatlı kaşığı toz jelatini koyun ve jöle tamamen eriyene kadar karıştırın. Topaklanmamasına dikkat edin. Bu jöleli karışımı  süt, krema ve şekerden oluşan karışımın içine boşaltın ve karıştırın. Son olarak süzme yoğurdu ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyin.  Tel çırpıcıyla çırpın. Hazırladığınız panna cotta’nızı 4 adet küçük  kaseye eşit olarak paylaştırın. Buzdolabına koyun ve en az 2-3 saat kadar iyice soğuyana kadar bekletin.
    AFİYET OLSUN :)

    1 yorum:

    yelizin lezzetleri dedi ki...

    offff ya ne zaman çıktı bu güzellik mutfağından şekerim harikasın sen :)