1 Eylül 2011 Perşembe

KATMER

MALZEMELER:
  • 4 sb.un
  • 1 yumurta
  • 1tk.tuz
  • ılık su
  • sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına unumuzu alıp ortasını havuz gibi açalım,içine yumurta ve tuzu ekleyelim.yavaş,yavaş ılık suyuda ilave ederek havuzun kenarlarından başlayarak hamurumuzu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edelim.Yoğurduğumuz hamuru yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen hamuru bezelere ayırıp açabildiğiniz kadar ince açın ve her yerini sıvıyağ ile yağlayın daha donra kenarlardan katlamaya başlayın.elimizde küçük bir kare olana kadar her katı yağlayarak katlayalım.Diğer bezelerede aynı işlemi uygulayalım.
Hazırladığımız bütün hamurları buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra merdane yardımıyla katmerlerimizi pişireceğimiz tava büyüklüğünde hamurlarımızı açalım.
Tavaya çok az sıvıyağ alıp kızdıralım,hamurumuzu tavaya alalım alt,üst kızarana kadar çevirelim ve sıcak olarak servis yapalım...
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: