1 Eylül 2011 Perşembe

Milföy yatağında Tavuk sote


MALZEMELER:
  • 500 gr tavuk eti ( ben kalça kısmından kullandım )
  • 8 ad. milföy
  • 1 ad. orta boy soğan
  • 4 ad. yeşil biber
  • 1 ad. kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 ad. domates
  • yarım çb.sıvıyağ
  • tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle milföyleri hazırlayalım,4 ad. milföyü fırın tepsimize dizelim,diğer 4 milföyün ortalarını su bardağı yardımıyla çıkaralım,ortası alınmış kareleri fırın tepsisinde olan milföylerin üzerine çok az su ile yapıştıralım ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Tavuk sote için tavaya öncelikle sıvıyağı, küçük,küçük doğradığımız sağanı,yeşil ve kırmızı biberi koyup kavuralım.Daha sonra kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızı tavaya ekleyip tekrar kavuralım en son küp,küp doğradığımız domates, sarımsak,tuz ve karabiberi ekleyip tavuklar yumuşayıncaya kadar altı kısık olarak pişirelim.
Fırından çıkardığımız milyölerin tam ortasına parmağımızla bastırıp küçük bir kase gibi yer açalım ve resimde olduğu gibi boşluğu tavuk sote ile dolduralım.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: