18 Ağustos 2011 Perşembe

REVANİ

MALZEMELER:
  • 3 yumurta
  • 1çb sıvıyağ
  • 1.5 sb irmik
  • 1sb.un
  • 1sb.yoğurt
  • 1sb.şeker
  • 1 limonun kabuğu
  • 1pk.kabartma tozu
  • 1pk. vanilya
  • ŞERBETİ İÇİN:
  • 4 sb su
  • 2.5sb.şeker
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğumaya alalım.
Çırpma kabımıza öncelikle yumurta ve şekeri alıp beyazlaşana kadar çırpalım.sırasıyla sıvıyağ,yoğurt ve kuru malzemeleri ekleyelim.2 dkk daha çırpıp yağladığımız kare borcama karışımımızı döküp önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbetimizi tatlımızın üzerine yavaş,yavaş ekleyelim.Tatlımızın dinlenmesi için üzerini servis yapana kadar kapatalım.
AFİYET OLSUN:)

NOT:tatlımızın piştiğini kürdanla test edebilirsiniz eğer kürdanı batırdığınızda karışım kürdana bulaşmıyorsa tatlımız pişmiş demektir.

Hiç yorum yok: