5 Ağustos 2011 Cuma

ERİŞTE

Erişte,kimine göre basit bir makarna şekli...aslında o kadar zahmetliki yapımı zahmetli diyorum çünkü biz yaptığımız zaman kışa hazırlık olarak fazla, fazla yapıyoruz haliyle biraz yorucu oluyo ama size tarifini, ölçüleri azaltılmış olarak vericem.

MALZEMELER:
  • 1kg süt
  • 5 ad.yumurta
  • aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
yoğurma kabımıza sütümüzü ve 1 tk tuzumuzu alıyoruz, yımurtaları kırıyoruz ve yavaş yavaş un ilave edip yoğurmaya başlıyoruz, çok sert bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
yoğurduktan sonra dinlenmesi için üzerine nemli bez serip yarım saat bekletiyoruz.
Hamurumuzu kendi açabileceğiniz büyüklükte bezelere ayırın.Her bezeyi yaklaşık 1-2 cm inceliğinde açın.
Açtığınız her hamuru temiz bir bezin üzerine yazın ve arada alt üst yaparak çok fazla olmamak kaydıyla kurutun (fazla kuruduğu taktirde hamurda kırılmalar oluyor)
kuruyan hamurların 2-3 tanesini üst üste koyarak uzunlamasına yaklaşık 5cm.aralıklarla kesin.bu işlem bittikten sonra üsteki resimde olduğu gibi arzuya göre 2-3 cm kalınlığında kesin.bütün hamurlar bittikten sonra erişteleri temiz bir bezin üzerine yayıp arada alt üst ederek kuruyana kadar 2-3 gün bekletin.tamamen kuruduktan sonra kapaklı bir kabın içinde bütün kış saklayabilirsiniz...
Dediğim gibi biraz meşakatli ama sonuç gerçekten güzel olucak.kızımın en sevdiği yemeklerden biri olan erişteyi sizede tavsiye ederim,şimdiden AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: