5 Ağustos 2011 Cuma

zeytinyağlı börülce

Ege bölgesine gidilirde börülce yemeden olurmu ? Olmaz tabi bende öyle yaptım ve sabah erkenden köylü pazarına gidip dalından yeni toplanmış bu tazecik börülceleri aldım ve iftar için zeytinyağlı olarak hazırladım...
yapımı çok basit ama maalesefki İstanbul'da bu kadar tazesini bulmak mümkün olmuyor,eğer yolunuz bir gün ege bölgesine düşerse mutlaka alıp deneyin...

MALZEMELER :
  • 1 kg börülce
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 limon
  • yarım çay b. sızma zeytinyağı
  • tuz
HAZIRLANIŞI:
Börülceleri ayıklayıp ,yıkadıktan sonra büyük boy tencereye alıp üzerini geçicek kadar su ve çok az tuz ilave edelim, yumuşayıncaya kadar haşlayalım.sarımsakları ezelim, limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kapta çırpalım, haşlayıp suyunu süzdüğümüz börülcelerin üzerine döküp harmanlayalım ve servis tabağına alalım
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: