19 Eylül 2011 Pazartesi

LAZANYA

Bir İtalyan klasiği Lazanya....

MALZEMELER:  ( 4 kişilik için)
  • 10 yaprak lazanya
  • 300 gr.kıyma
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 ad. havuç (rendelenmiş)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yk. salça
  • 6 yk zeytinyağ
  • 4 ad. domates ( küp küp doğranmış)
  • tuz,karabiber
  • üzeri için rende parmesan (arzuya göre kaşar peynirde olabilir )
BEŞAMEL SOS İÇİN:
  • 4 sb süt
  • 4 yk un
  • 50 gr tereyağ
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kıymalı harcımızı hazırlayalım,bunun için tavaya sıvı yağı ve soğanları koyalım 2-3 dk. kavurup havucu ekleyelim biraz daha kavurup kıymayı ekleyelim.salçayıda koyduktan sonra en son domates,sarımsak,tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kavurup altını kapatalım.
Beşamel sos için,tencereye tereyağ ve unu koyalım 2-3 dkk kavuralım daha sonra sütü ekleyip hızlı,hızlı çırpalım, kıvam almaya başlayınca 2 dkk daha kavurup altını kapatalım.
kare,küçük boy bir borcamı yağlayalım.Önce kıymalı harçtan onun üstüne beşamel sos onun üstünede lazanyaları koyalım.Malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım,en üst katınada parmesan payniri ekleyip 200-220 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN :)

NOT:Ben barilla'nın lazanyasını kullandım,haşlamaya gerek yok o yüzden çok pratik oluyor,eğer bulamazsanız haşlanan lazanyayıda kullanabilirsiniz...

Hiç yorum yok: