22 Eylül 2011 Perşembe

KIYMALI TAZE FASULYE

Bütün yaz boyunca zeytinyağlı olarak yaptığım taze fasulyeyi bu defa kıymalı olarak yaptım,lezzeti denemeye değer...

MALZEMELER:
  • 1kg.boncuk fasulye
  • 1 büyükboy soğan
  • 1 kırmızı,1 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 ad. patates
  • 100 gr kıyma
  • sıvıyağ
  • tuz,pulbiber
  • 2 ad.domates
HAZIRLANIŞI:
Tencereye yemeklik doğradığımız soğanları ve küçük.küçük doğradığımız biberler alalım üzerine sıvıyağı ekleyip kavurmaya başlayalım soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyip tekrar kavuralım.
Sırasıyla salça.domates,sarımsak ve küp küp doğradığımız patatesleride ekleyip 2 dakika daha kavurup fasulyeleri ekleyelim.tuz ve arzuya göre pul biberi ekledikten sonra üzerini geçicek kadar su ekleyip fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: