27 Kasım 2011 Pazar

Mini Tartoletler

En sevdiğim tatlı çeşitlerinden biridir meyveli tartolet... Uzun zamandır yapmak istediğim ama bir türlü vakit bulamadığım için denemek kısmet olmadı bugüne kadar.Hafta içi gidip kalıplarını aldım ve bugün işe koyuldum.Acaba pastahanelerde satılanlar gibi olurmu dedim veee oldu.ben 3 meyve çeşidi kullandım ama sizin evinizde hangi meyve varsa onları kullanabilirsiniz...

MALZEMELER:
tart hamuru için:
1,5 su bardağ un
1/2 su bardağı toz badem
3 adet yumurta sarısı
100 gram tereyağ(oda sıcakığında)
8 çorba kaşığı pudra şekeri
4 çorba kaşığı süt
bir fiske karbonat
kreması için:
250 gram süt
1 adet yumurta sarısı
3 kaşık un
6 kaşık toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
üzeri için:
1 pk.tart jölesi
mevsim meyveleri

HAZIRLANIŞI:
1-Unu eleyip ortasına yumurta sarılarını koyalım oda sıcaklığında tereyağını ve diğer malzemeleri de ekleyip yoğuralım. Yoğurma işlemi bitince streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletelim.
Hamuru yaklaşık yarım santim kalınlığında açalım, tart kalıbımızın bir tanesini hamuru kesmek için kullanalım kestiğimiz hamurları elimizle tart kalıplarına yerleştirelim. (kenarlarına doğru yaydırarak) tartoletler kabarmasın diye bıçak yardımıyla hamura delikler açalım.
180 derece ıstılmış fırında 15-20 dakika pişirip çıkartalım.
Bu arada kremayı hazırlayalım.Krema malzemelerini bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirelim. Krema soğuduktan sonra tartolet hamurlarını kalıptan çıkartıp üzerlerine bir kaşık yardımı ile krema koyalım.
İstediğimiz meysim meyvalarını yıkayıp arzuya göre doğrayalım ve tartoletlerimizin üzerine yerleştirelim.En son tart jölesini üzerindeki tarife göre yapıp tartoletlerin üzerine dökelim.
Buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapalım..
AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

BERNA hanım kalıpları nereden aldınız tam aradığım ebat

Unknown dedi ki...

BERNA hanım kalıpları nereden aldınız tam aradığım ebat