2 Kasım 2011 Çarşamba

elmalı-cevizli tart


MALZEMELER:
hamuru için:
  • 1 pk.margarin (eritilmiş soğutulmuş)
  • 1 yumurta
  • 1 pk.kabartma tozu
  • 1 sb.toz şeker
  • aldığı kadar un
üzeri için:
  • 6-7 ad.orta boy elma
  • 2 yk.toz şeker
  • 1 tk.tarçın
  • 7-8 ad.ceviz içi
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle elmalı harcımızı hazırlayalım bunun için elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim ve bir tavaya alalım 2 yk.toz şekeri ve tarçını ekleyelim ve elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika ocakta kavuralım ve soğumaya alalım.
Hamur için karıştırma kabına eritip soğuttuğumuz margarini alalım.İçine yumurta ve şekeri ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ekleyelim.
Kıvama gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde hamur parçası ayırıp kalanını dikdörtgen bir borcama eşit olacak şekilde hamuru yayalım.
Kavurduğumuz elmaları hamurun üzerine yayalım.Cevizleri elimizle iri parçalar halinde karışımın üzerine serpelim.
Ayırdığımız hamur parçasının içine bir miktar daha un ilave edip ufalanmasını sağlayalım ve elmaların üzerine serpelim.

Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtalım.Tepsimizi fırına verelim ve alt kısmındaki hamur altın rengi olana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: