Soğanı piyazlık doğrayın ve etle birlikte, etler suyunu çekinceye kadar 3
yemek kaşığı tereyağı ile birlikte kavurun.
Havucu halka dilimleyip ekleyin ve 3
dakika daha kavurun.
Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ilave edip pişirmeye devam edin. Bir miktar su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber
ile tatlandırın.
Krep
için yumurtalarla un, süt ve ayçiçeği yağını
karıştırın. Yanmaz tavayı yağlayın. Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün.Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya
yayın. İki tarafını da pişirin. Krepler piştikten sonra kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirip kenarlarını sarkıtın. Kepçe dolusu kebap harcını krebin ortasına yerleştirin. Krebi bohça şeklinde kapatın.
Kaseyi
hafif yağlanmış küçük bir tepsi yardımıyla ters çevirin. Diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye yerleştirin.
Üzerlerine kaşar peyniri dilimlerini dizin. Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökün.
200 dereceye ayarlı fırında 5
dakika ısıtın. Fırından çıkarıp krebin üzerine 1 dilim domates yerleştirin. Sıcak
servis yapın.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder