19 Kasım 2011 Cumartesi

Manisa Kebabı

Memleketim olan Manisa'ya ait lezzetli bir yemek...

MALZEMELER: 4 kişilik
  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti
  •  1 soğan ( piyazlık doğranmış)
  •  1 havuç
  •  2 patates ( küp küp)
  •   3 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr mantar (her ne kadar mantarı sevmesemde misafirlerim için kullandım)
  •  Tuz,karabiber
KREP İÇİN:
  •  3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un 
  •   8 dilim kaşar peyniri
  •    2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
KIZARTMAK İÇİN :
  • ayçiçek yağı
SÜSLEMEK İÇİN:
  • 2 ad.domates
  • nane yada maydanoz
HAZIRLANIŞI:
 Soğanı piyazlık doğrayın ve etle birlikte, etler suyunu çekinceye kadar 3 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte kavurun.
Havucu halka dilimleyip ekleyin ve 3 dakika daha kavurun.
Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ilave edip pişirmeye devam edin. Bir miktar su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Krep için yumurtalarla un, süt ve ayçiçeği yağını  karıştırın. Yanmaz tavayı yağlayın. Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün.
Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayın. İki tarafını da pişirin. Krepler piştikten sonra kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirip kenarlarını sarkıtın. Kepçe dolusu kebap harcını krebin ortasına yerleştirin. Krebi bohça şeklinde kapatın.
Kaseyi hafif yağlanmış küçük bir tepsi yardımıyla ters çevirin. Diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye yerleştirin.
Üzerlerine kaşar peyniri dilimlerini dizin. Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökün. 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika ısıtın. Fırından çıkarıp krebin üzerine 1 dilim domates yerleştirin. Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN:)
 


 

        
                        

Hiç yorum yok: