12 Kasım 2011 Cumartesi

Şehriyeli tavuk suyu çorbası

Son ayındayız Sonbaharın... Havalar iyiyce soğumaya başladı.İşte içimizi ısıtıcak Lezetlimi lezzetli bir çorba tarifi daha.Hasta olduğum zamanlar ilaç niyetine içtiğim tek çorbadır.Dumanı tüterken üzerine ektiğim karabiber antibiyotik etkisi yaratır bende adeta.Yapımıda çok kolay mutlaka deneyin...

MALZEMELER:
  • 2 parça tavuk eti (ben kalça kısmından kullandım)
  • yarım sb.şehriye ( ben yıldız şehriye kullandım)
  • 1 yumurta
  • 1ad.limon
  • tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:

Tencereye yıkadığımız tavukları alalım ve 1.5 litre su ekleyip tavuklar yumuşayana kadar kaynatalım.Pişen tavukları tencereden alalım ve içine şehriyeleri ekleyelim.Tavukları küçük,küçük didikleyelim ve tencerenin içine ilave edelim.Diğer tarafta 1 yumurtayı ,1 limon suyu ile çırpalım.Tavuk suyundan 1 kepçe alıp yumurtalı karışımın içine ekleyelim.(bu işlemi yumurtanın pişmemesi için yapıyoruz)Terbiyeyi tencereye yavaş,yavaş karıştırarak ekliyoruz.5 dakika daha kaynattığımzı çorbamıza tuzunu ilave edip altını kapatıyoruz.servis yapağımız sırada karabiberini ekliyoruz.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: