12 Kasım 2011 Cumartesi

Spagetti bolognese

MALZEMELER:
  • 1 pk.spagetti
  • 250 gr kıyma
  • 1 ad.orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yk.domates salçası
  • 2-3 yk sıvıyağ
  • tuz,karabiber
  • arzuya göre fesleğen
HAZIRLANIŞI:
Spagettiyi 3 litre kaynar suyun içine ekleyin  9 dakika haşlayın ve suyunu süzün.
Soğan,domates ve sarımsağı rendeleyin.Sos tenceresine yada tavaya sıvıyağı koyun.Soğanı biraz tuz ekleyerek pembeleşene kadar kavrun, salça ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Kıymayı ve sarımsağı katın, sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Kıymanın rengi değişince domates rendesini ekleyin.
Yaklaşık 10-15 dakika orta ateşte pişirin ve makarnanın üzerine dökerek sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: