30 Kasım 2011 Çarşamba

Havuçlu-Patatesli Börek

MALZEMELER: 24 adet
  • 3 ad. yufka
  • 4 ad.patates
  • 3 ad. havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • sıvıyağ
  • tuz,karabiber
  • 1 yumurta sarısı
  • susam,çörekotu
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve kaynatmak için tencereye koyalım ve üzerini geçicek kadar su ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
soğanları yemeklik doğrayalım,tavaya koyup sıvıyağ ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.
Havuçları ve sarımsakları rendeleyip soğana ilave edelim.Havuçlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim.
Pişen patatesleri çatal yardımıyla ezelim ve üzerine havuçlu karışımı dökelim.
Baharatlarıda ilave edip hepsini birlikte karıştıralım.
Yufkaları üst üste koyalım ve 8 ad. üçgen keselim.Bir kaseye su koyalım ve içine 4 yk. sıvıyağ ekleyelim. Yufkaları bu karışımla ıslatalım ve içine patatesli harçtan koyup kalın sigara böreği sarar gibi katlayalım.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yufkaları dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre susam  ekleyerek önceden ısınmış 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar kızartalım.
AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

olsa da yesek suzan dedi ki...

merhaba, misss gibi bir börek olmuş ellerine sağlık sevgiler...

barni'nin mutfağı dedi ki...

çok teşekkür ederim.Beğendiğinize sevindim :)