11 Kasım 2011 Cuma

Çökertme kebabı ( bodrum kebabı)

MALZEMELER: 4 kişilik
  • 400 gr.biftek
  • 4 diş sarımsak
  • 4 ad.domates
  • 4 ad. biber
  • 2 ad.patates
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tutam maydanoz
  • sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
HAZIRLANIŞI:
Patateslerin kabuklarını soyun rendeden geçirin,suyunu sıkın ve sıvıyağda kızartın.Biberleri ortadan ikiye bölüp tohumlarını çıkartın ve ince ince doğrayın.
Domatesleride ince ince doğrayın.Biftekleride ince şeritler halinde doğrayın ve az yağda önlü arkalı kızartın.
Etler sulanmamalı.Ardından etlerin üzerine domates ve biberide ilave edip karıştırın.En son karabiberi ve tuzunuda ekleyip çok az kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.
Sarımsakları rendeleyip yoğurtla beraber çırpalım.
Servis tabağına önce patatesleri onun üzerine yoğurdu ve en üste etleri koyalım.
İnce kıydığımız maydanozuda etlerin üzerine serpiştilelim.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: