18 Kasım 2011 Cuma

Antep Fıstıklı Kurabiye

MALZEMELER:
  • 1/2 çb.sıvıyağ
  • 1/2 çb.tereyağ (eritilip sıvıyağ ile karıştırılıcak)
  • 3 sb.un
  • 2 yumurta
  • 1 pk.vanilya
  • 1 pk.kabartma tozu
  • 1 sb.pudra şekeri
  • 1 sb.yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına tüm malzemeleri alalım ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Hamurda ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve ister avucunuzla ister dondurma kaşığıyla şekil verelim.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: