- 1 kg.ıspanak
- 3 ad.kırmızı biber
- 1 orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 50 gr kıyma
- 1 yk.biber salçası
- tuz
- karabiber
- pul biber
- sıvıyağ
Ispanakları yıkayıp doğrayalım.biberleri közleyip kabuklarını soyalım ve ince,ince doğrayalım.
Orata boy bir tencereye soğanı yemeklik doğrayalım ve çok az sıvıyağ ile birlikte pembeleşene kadar kavuralım.Kıymayı içine ekleyelim 2-3 dakika kavurup salçayı ekleyelim.Bir süre daha kavurduktan sonra sarımsakları ekleyelim.Ispanakları tencereye alalım,suyunu bırakmaya başlayınca köz biberleri ekleyelim.baharatlarını ekledikten sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirip altını kapatalım.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder