24 Kasım 2011 Perşembe

Sosyete Mantısı

MALZEMELER:12 adet
  • 3 ad.yufka
  • 250 gr.kıyma
  • 2 ad. soğan
  • sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
  • 1 yumurta sarısı
  • susam
HAZIRLANIŞI:
Soğanları yemeklik olarak doğrayalım ve tavaya alıp çok az sıvıyağ ile kavuralım.Pembeleşen soğanlara, kıymayı ekleyelim ve bir süre daha kavuralım.Baharatlarını eklediğimiz harcımızın altını kapatalım.Bir kaseye 1 sb.su koyalım.İçine 4-5 yk.sıvıyağ ekleyelim.
Yufkaları tezgaha alıp üst üste koyalım ve dörde bölelim.
Her yufka parçasına yağlı karışımdan sürelim.Yufkanın kalın kısmına iç harcımızdan koyalım ve rulo yaparak saralım.rulo yaptığımız yufkamızı uç kısmından içe kıvırarak resimde olduğu gibi şekil verelim.üzerine yumurta sarısı sürelim,susam serpip 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN :)

3 yorum:

bittermutfakta dedi ki...

Çok severek yaparım bende:)..Ablamdan öğrenmiştim bende..Oda fırından cıkınca et suyu dokuyordu üzerlerine..Ellerinize saglık.Cok güzel görünüyorlar.

evatolyesi dedi ki...

Bende zaman zaman yaparım bizim evdede çok sevilir ellerinize sağlık:))

barni'nin mutfağı dedi ki...

çok teşekkür ederim.