18 Kasım 2011 Cuma

kruvasan

MALZEMELER: 12 adet
HAMURU İÇİN:
  • 1 sb.süt
  • 1 çb.sıvıyağ
  • 1 yumurta  ( akı içine sarısı üzerine)
  • 20 gr.yaş maya
  • 2 çay k. tuz
  • 2 çay k.şeker
  • aldığı kadar un (yaklaşık 3.5 sb. kadar)
  • isteğe göre üzerine susam,çörekotu,haşhaş veya çekirdek içi
İÇ HARCI:
  • 100 gr.beyaz peynir
  • 75 gr tereyağ ( oda ısısında)
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabında mayayı çok az su ile eritelim.Diğer malzemeleride ekleyelim ve ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edelim.Hamuru tezgaha alalım ve 8 eşit bezeye ayıralım,her parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açıp 7 katına yumuşak tereyağını sürelim ( en üst katına yağ sürmüyoruz) üst üste koyduğumuz hamurumuzu 60-70 cm. büyüklüğünde merdane yardımıyla açalım ve sigara böreği keser gibi 12 eşit üçgen oluşturalım.Uç kısımlarına peynirli harcı paylaştıralım kenarlarını kapatarak rulo yapalım.30-40 dakika mayalandıralım ve üzerine yumurta sarısı sürelim.Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında altın sarısı olana kadar kızartalım.
AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

Henna Zehra dedi ki...

Canım kruvasanların çok şık olmuş çok güzel görünüyorlar.Ellerine sağlık...:)

barni'nin mutfağı dedi ki...

çok teşekkür ederim :))