22 Kasım 2011 Salı

Kestaneli Pilav

 
 
Biraz erken gelen bir tarif oldu.Nedense kestaneli pilav deyince aklıma hemen yılbaşı gelir.Yılbaşı menülerinin olmazsa olmazıdır kestaneli pilav...Hindi veya Tavukla beraber sunum yapılır ve iyi bir şefin elinden çıkmışsa son derece lezzetli bir pilav olur.Bloğuma ne tarif ekleyebilirim diye düşünürken bugün sevgili arkadaşım Yeliz ,bana çok lezzetli kestaneler getirdi.benimde aklıma bu güzel pilavı yapmak geldi ve sonuç süper oldu.Şiddetle yapmanızı tavsiye ederim.
Ben pilav için risotto yapımında kullanılan arborio pirinci kullandım ama sizin elinizde hangi pirinç varsa onu kullanabilirsiniz Osmancık,Baldo fark etmez.Birde tarifin orjinalinde dereotu kullanılıyor ama ben sevmediğim için maydanoz kullandım o da çok yakıştı tavsiye ederim...

MALZEMELER:
  • 3 sb. pirinç
  • 250 gr kestane
  • dolmalık fıstık ( arzu ettiğiniz miktarda)
  • 2 yk.kuş üzümü
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yk.tereyağ
  • yarım çb.zeytinyağ
  • 2 çay k.tarçın
  • 2 çay k.yenibahar
  • karabiber
  • tuz
  • 5.5 sb.kaynamış su
  • yarım demet dereotu veya maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kestaneleri yıkayıp üzerlerini çizelim ve kaynamakta olan suyun içine atalım ve yumuşayana kadar kaynatalım.Daha sonra kabuklarını soyalım ve soğutalım.
Pilav tenceresine tereyağ ve zeytinyağı alalım.Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim ve 2-3 dakika kavurup fıstıkları ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
Pirinçleri ılık su ile yıkayıp tencereye ekleyelim ve yaklaşık 10 -12 dakika kavuralım.
Bu sürenin sonunda suyunu ve baharatları ekleyelim ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çeken pilavın içine kestane,kuş üzümü ve ince kıyılmış maydanoz yada dereotunu ekleyip karıştıralım ve  demlenmesi için biraz bekleyip servis yapalım.
AFİYET OLSUN :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Berna hanım çok lezzetli görünüyor.eşim çok seviyor kestaneli pilavı en kısa zamanda deniycem ellerinize sağlık...(ceyda tunç)

barni'nin mutfağı dedi ki...

ceyda hanım,gerçekten çok lezzetli oluyor.mutlaka denemelisiniz şimdiden afiyet olsun :))