Ben pilav için risotto yapımında kullanılan arborio pirinci kullandım ama sizin elinizde hangi pirinç varsa onu kullanabilirsiniz Osmancık,Baldo fark etmez.Birde tarifin orjinalinde dereotu kullanılıyor ama ben sevmediğim için maydanoz kullandım o da çok yakıştı tavsiye ederim...
MALZEMELER:
- 3 sb. pirinç
- 250 gr kestane
- dolmalık fıstık ( arzu ettiğiniz miktarda)
- 2 yk.kuş üzümü
- 1 orta boy soğan
- 2 yk.tereyağ
- yarım çb.zeytinyağ
- 2 çay k.tarçın
- 2 çay k.yenibahar
- karabiber
- tuz
- 5.5 sb.kaynamış su
- yarım demet dereotu veya maydanoz
Öncelikle kestaneleri yıkayıp üzerlerini çizelim ve kaynamakta olan suyun içine atalım ve yumuşayana kadar kaynatalım.Daha sonra kabuklarını soyalım ve soğutalım.
Pilav tenceresine tereyağ ve zeytinyağı alalım.Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim ve 2-3 dakika kavurup fıstıkları ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
Pirinçleri ılık su ile yıkayıp tencereye ekleyelim ve yaklaşık 10 -12 dakika kavuralım.
Bu sürenin sonunda suyunu ve baharatları ekleyelim ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çeken pilavın içine kestane,kuş üzümü ve ince kıyılmış maydanoz yada dereotunu ekleyip karıştıralım ve demlenmesi için biraz bekleyip servis yapalım.
AFİYET OLSUN :)
2 yorum:
Berna hanım çok lezzetli görünüyor.eşim çok seviyor kestaneli pilavı en kısa zamanda deniycem ellerinize sağlık...(ceyda tunç)
ceyda hanım,gerçekten çok lezzetli oluyor.mutlaka denemelisiniz şimdiden afiyet olsun :))
Yorum Gönder