10 Kasım 2011 Perşembe

Havuçlu-cevizli Kek

MALZEMELER:
  • 4 yumurta
  • 125 gr.margarin (oda sıcaklığında)
  • 1.5 sb.rendelenmiş havuç
  • 2 sb.un
  • yarım sb.dövülmüş ceviz içi
  • 1 pk.kabartma tozu
  • 1 pk.vanilya
  • 1.5 sb.toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri çırpma kabına alalım 5-6 dakika yumurtalar beyazlayana kadar çırpalım.Bu sürenin sonunda yumuşak margarini ,kabartma tozu ve unu ilave edip 2-3 dakika daha çırpalım.En son ceviz,havuç ve vanilyayı ekleyip 2 dakika daha çırpıp yağladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim ve 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35 -45 dakika arası pişirelim.
AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Slm,

Dikkatimi cekti keklerinizde süt yada yogurt kullanmiyorsunuz neden..?

barni'nin mutfağı dedi ki...

merhabalar,diğer tariflerime baktıysanız hepsinde süt yada yoğurt kullandım.sadece bu tarifimde yok.havuç sulu bir sebze olduğu için oldukça yumuşak bir kek oluyor,onun haricinde herhangi bir sebebi yok.sizi aydınlattıysam ne mutlu :))