18 Ocak 2012 Çarşamba

Portakallı Sütlaç


MALZEMELER:
  • 1 kg.süt
  • 3/4 sb.pirinç
  • 1 sb.toz şeker
  • 1 portakalın kabuğu
  • 1 portakalın suyu
  • 1 pk.vanilya
HAZIRLANIŞI:
Pirinci yıkayıp suyunu süzelim ve orta boy bir tencereye alalım.Üzerine 1 sb.kadar su ekleyip pirinçleri haşlayalım.Yumuşayan pirinçlerin üzerine sütü,potakal suyunu ve kabuğunu ilave edelim ve orta ateşte yaklaşık 45 dakika kadar pişirelim daha sonra toz şekeri ilave edelim ve arada karıştırarak 30 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.Vanilyayı sütlaca ekleyelim karıştırıp servis kaplarına paylaştıralım.
Arzu ederseniz ılındıktan sonra tarçın.fındık yada fıstık serperek servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)

NOT:Genelde sütlaç yapılırken içine kıvam vermesi için nişasta eklenir.Fakat bana tadı bebek mamasını hatırlattığı için ben kullanmıyorum. :)) Bu yüzden pişirme süresi biraz daha uzun oluyor ama kıvamında herhangi bir değişiklik olmuyor.Tercih sizin...  :)))


2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

mımmmm enfes olmuş ,ellerinize sağlık.bende beklerim.sevgiler.

barni'nin mutfağı dedi ki...

merhabalar öncelikle beğendiğiniz için teşekkür ederim.sizin bloğunuzda çok güzel,aynı zamanda adaşımsınızda bendende size sevgiler...