30 Ocak 2012 Pazartesi

Ispanaklı Bezdirme

MALZEMELER:
  • 1kg.un
  • 1 tk.tuz
  • su
İÇ HARCI İÇİN:
  • 1 kg.ıspanak
  • 3 ad.orta boy soğan
  • zeytinyağı
  • pulbiber,karabiber,tuz
  • arzuya göre beyaz peynir
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına un ve tuz alınır.İçine azar azar su eklenir ele yapışmayan çok yumuşak olmayan bir hamur elde edilir.
Hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp yarım saat dinlendirelim.
İç harcı için ıspanakların yaprak kısımlarını yıkayıp ince ince doğrayalım.
Tavaya zeytinyağını alalım ve yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kavuralım.
soğuduktan sonra soğanları ıspanağa ilave edelim.İçine baharatlarını ve arzuya göre peyniri ekleyip karıştıralım ve açtığımız hamuru yarısına ekleyelim.

Dinlenen bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açalım.
İç harcı hamurun yarısına ekleyelim ve diğer kısmenı üzerine kapatalım.

Bezeler ve ıspanaklı harç bitene kadar bu işlemi yapalım.
Büyük bir teflon tavada bezdirmelerimizi önlü arkalı pişirelim.Tavadayken her iki tarafınıda tereyağ ile yağlayalım.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: