14 Ocak 2012 Cumartesi

Arpa Şehriyeli Yahni

Pratik abla yemeklerine devam... :)))
MALZEMELER:
2 su bardağı arpa şehriye
250 gr. kuşbaşı et
2 adet biber
10 adet arpacık soğan
2 adet domates
2 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Kimyon, karabiber Tuz
2yk.margarin yada tereyağ

HAZIRLANIŞI:
Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun.Eti ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin.

Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su bardağı suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin.

Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN:)



Hiç yorum yok: