26 Ocak 2012 Perşembe

Midye Poğaça

MAKZEMELER:
  • 2 yumurta
  • 1 sb.yoğurt
  • 1/2 sb.sıvıyağ
  • 1 tk.kuru maya
  • 1 yk.tozşeker
  • 1 yk.sirke
  • yarım pk.kabartma tozu
  • 3.5-4 sb.un (markaya göre farklılık gösterebilir)
ÜZERİ İÇİN:tereyağ

İÇ HARCI İÇİN:
200gr beyaz peynir
yarım demet maydanoz

HAZIRLANIŞI:
Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur yoğurun.
Hamuru 12 eşit parçaya bölüp, üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurları ayrı ayrı tabak büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak 6şarlı gruplar halinde üst üste dizin. En üstlerine yağ sürmeyin. Hamurların üzerlerini örtüp yarım saat kadar dinlendirin.
Önce ilk hazırladığınız hamur grubunu, sonra diğerini  6-7 mm. kalınlığında açıp bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın.
Ruloyu 2 parmak kalınlığında dilimlere kesin. Her dilimi merdaneyle hafifçe açıp ortasına içten koyun.
İki ucu üstüste gelecek şekilde ağız kısmına hafifçe bastırarak kapatıp tepsiye dizin. Üzerlerine tereyağı sürün.Tepside yarım saat beklettiğiniz poğaçaları 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.







Hiç yorum yok: