31 Ocak 2012 Salı

Pide (Kavurmalı,Kıymalı,Pastırmalı-Kaşarlı)

Her zaman pratik yemekler yapan ablam bu defa uğraşmış ve çeşit,çeşit pide yapmış.
Bu lezzetli pidelerin tarifini  Pazar günleri CNN TÜRK'te yayınlanan ARDA'NIN MUTFAĞI isimli programdan almış.
Sonuç ise mükemmel...
MALZEMELER:
  • 5 su bardağı un
  •  1 su bardağı su
  •  1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 dolu tutam tuz 
  •  25 gr yas maya (5-6 corba kaşığı suyla açılacak)
  • 1 adet çırpılmış yumurta
  •  2 çorba kaşığı (25-30 gr) tereyağı
HAZIRLANIŞI:



 Malzeme listesindeki ilk 5 ürünü karıstırarak işe başlıyoruz. Derin bir cam kaba unu, şekeri ve tuzu koyun. Ortasını çukur yapıp yaş mayayı ve suyu yavaş yavaş ekleyin. Suyu aldığı kadar eklemeye özen gösterin ve yoğurmaya başlayın.

Iyice kıvama gelene kadar yoğurun, ağzını kapatıp yarım saat kadar dinlendirin

 Dinlenmis olan hamuru 4 parçaya ayırın ve merdane ile açın ya da elinizi kullanarak parmaklarınızla bastırarak çevire çevire unlu bir tezgahta açın, daha sonra elinizle ince uzun bir hale getirene dek her iki yanından çekin ve elips bir şekil verin

 Minik bir tavada tereyağını eritin. Küçük bir kapta da yumurtayı çırpın
Fırça ile hamurun tabanına ince bir kat çırpılmış yumurtadan sürün.
Açtığınız  hamurun kenarlarını 2şer parmak içeri doğru katlayın ve uç kısımlarını  bükerek kapatın
 Ortada kalan taban kısmının  üzerine arzu ettiğiniz harcı serpin.Bu tamamen sizin hayal gücünüze kalmış...
 Kenar kısımlarına da fırça ile cırpılmış yumurtadan sürün



                                    


Aslında bu tarifte Arda fırının alt tabanına taş yada mermer koyulmasını ve pidelerin bu taşların üzerinde pişmesi gerektiğini söylüyor.Ama maalesef biz evdeki ve eldeki imkanları kullanarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde pişirdik:)) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pideler nar gibi kızarana kadar pişirelim...
AFİYET OLSUN :)

2 yorum:

Kendimce dedi ki...

Çok lezzetli olduğuna eminim çok güzel görünüyor zaten

barni'nin mutfağı dedi ki...

Teşekkür edrim :)) çok lezzetliydi...