16 Ocak 2012 Pazartesi

Beze

Dün yaptığım rulo pastanın iç kremasını hazırlarken bir sürü yumurta akım oldu.Tam bunlara yazık olucak derken aklına beze yapmak geldi .Çocukların çok sevdiği bezenin yapımıda çok pratik...

MALZEMELER:
  • 3 yumurta akı
  • 1 tutam tuz
  • 5 çay b.toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Islak olmayan orta boy bir tencereye tüm malzemeleri alalım.Çok kısık ateşte ocağa alalım ve mikserle yaklaşık 10 dakika çırpalım.Mikseri havaya kaldırdığımızda aklar katı bir şekilde duruyorsa bezemiz hazır demektir.Sıkma torbasına aldığımız bezeyi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine 2 cm.aralıklarla şekil verelim.100-120 derecelik fırında bezeler  sertleşene kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: