24 Ocak 2012 Salı

Sucuklu-Kaşarlı Poğaça

Her zaman olduğu gibi ablamdan pratik bir poğaça tarifi...

MALZEMELER:
  • 1 pk.yaşmaya
  • 1.5 sb.ılık süt
  • 1 sb.sıvıyağ
  • 1 sb.ılık su
  • 1tk.tuz
  • 2 tk.tozşeker
  • aldığı kadar un
  • 1 yumurta sarısı
  • susam
İÇ HARCI:
  • 1 sb.kaşar peynir rendesi
  • yarım kangal küçük küçük doğranmış sucuk
HAZIRLANIŞI :
Karıştırma kabına ılık sütü ve mayayı alıp eritelim.Eriyen mayanın içine sıvıyağ,tuz,şeker ve suyu ekleyip karıştıralım.İçine azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içimizle açarak iç harcı ekleyelim ve üzerini kapatalım.
Yumurta sarısı sürdüğümüz poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirelim.
Kim hafta sonu kahvaltısında sıcacık poğaça yemek istemezki ?
AFİYET OLSUN :)

2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

mımmmm kokusu buraya kadar geldi.ellerinize sağlık.

barni'nin mutfağı dedi ki...

teşekkür ederim.:)))