MALZEMELER : 18 cm'lik pasta çemberi için
kakaolu pandispanya
- 3 yumurta
- yarım çb. su
- 1 sb toz şeker
- 1.5.sb un
- 1 pk. kabartma tozu
- 1 pk.vanilya
- 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
- ıslatmak için vişne suyu yada süt
- 250 ml krema
- 250 gr kuvertür sütlü yada bitter çikolata
- orman meyveleri(böğürtlen,ahududu,frenk üzümü,vişne)
- çikolata parçaları
Pandispanya için karıştırma kabına tüm malzemeleri alıp mikserle 2 dakika düşük devirde 3 dakika yüksek devirde çırpıp 18-20 cm çapındaki çember kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim.Pişen pandispanyayı 3-4 saat dinlendirip 3 eşit kata bölelim.
Ganaj için kremayı tencereye alalım ve kısık ateşte yanlarından kaynamaya başlayınca altını kapatalım ve küçük küçük doğradığımız çikolataları kremanın içine atıp karıştırarak erimesini sağlayalım ve soğumaya bırakalım.Soğuyan ganajı mikserle katılaşana kadar çırpalım.Servis yapıcağınız tabağa ilk pandispanya katını alalım vişne suyu ile ıslatıp kremayı sürelim onun üzerinede sırasıyla çikolata ve meyveleri koyalım.
Bütün katları tamamladıktan sonra en üstünü ve yanlarını kalan kremayla sıvıyalım.üstünü istediğiniz meyvelerle süsleyip servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)
1 yorum:
Sevgili Berna Hanım,
Şans eseri bloğunuza ulaştım, çok lezzetli görünüyor tarifleriniz:) Görüntüsü bu kadar lezzetliyse kendisini düşünemiyorum:) Orman Meyveli pastanız için 18cmlik çember için pandispanya tarifi yazmışsınız. Kızımın etkinliği için büyük bir pasta yapmam gerekiyor. 30cmlik çember pandispanyası için ölçü miktarları ne olmalı? Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Sevgiler
Yorum Gönder