1 Ekim 2011 Cumartesi

kıymalı cevizli Osmanlı böreği

MALZEMELER:
  • 4 sb.un
  • 1 çb.yoğurt
  • yarım çb.sıvıyağ
  • 3 yk.sirke
  • tuz
  • karabiber
  • su
ARASI İÇİN: tereyağ
İÇ HARCI İÇİN:
300 gr kıyma
5 soğan
1 avuç ceviz
1 tutam maydanoz
tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI:
Hamuru için yoğurma kabına unu alıyoruz. sirke yoğurt,sıvıyağ,tuz ve biraz su ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen hamuru bezelere bölüp çok ince açıyoruz.Eritilmiş tereyağı üzerine sürüp zarf şeklinde katlıyoruz ve yarım saat deilenmesi için buzdolabına alıyoruz.
İç harcı için soğanı çok küçük doğrıyoruz sıvıyağ ile kavuruyoruz.Kıymayıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.tuz ve karabiberini ekliyoruz maydanozu doğrayıp kavrulmuş olan kıymaya ekliyoruz.iri şekilde kırılmış olan cevizide iç harcımıza ekliyoruz.
Buzdolabında dinlenen hamurları tekrar merdane ile açıyoruz sigara böreği keser gibi 8 parçaya kesiyoruz içine içharçtan kenarlarını kapatarak rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine diziyoruz.üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: