29 Ekim 2011 Cumartesi

tantuni


MALZEMELER: 4 kişilik
  • 500 gr yağsız dana kuşbaşı
  • 2 ad.domates
  • 1 ad.soğan
  • 1 tk.biber salçası
  • tuz,karabiber,pulbiber,sumak
  • 4 ad.lavaş
  • 7-8 dal maydanoz(ince kıyılmış)

HAZIRLANIŞI:
[Tantuni (Mersin)] Eti kuşbaşının 2-3 misli daha küçük olacak şekilde kıyalım. Tencereye kıydığımız etleri koyup üzerini üç parmak geçecek şekilde su koyalım daha sonra istediğiniz kadar tuz ekleyerek devam edelim. Önce orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika kaynatalım. Et suyunu daha sonra kullanmak üzere süzelim. Et kaynarken bu arada domatesleri küçük küçük doğrayalım. Soğanları ince ince kıyalım. .Geniş bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Haşladığımız etter bıraznıı alarak orta ateşte yaklaşık 1 dakika kadar kavuralım. Ve et suyundan 2-3 çorba kaşığı ekleyelim. Bunu etin yanmaması ve sertleşmemesi için biraz yağ daha sonra etsuyu olarak tekrarlayalım.
Evet, şimdi geldik tantunimizi hazırlamaya. Lavaşları tavadaki etlerin üzerine koyalım. lavaşlarımız yumuşayınca servis tabağına alalım. eti lavaşların içine pay edelim.
Üzerine domates,soğan ve maydanozuda ekleyip dürüm yapalım.arzu ederseniz sarmadan önce 2-3 damla limon sıkabilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: