26 Ekim 2011 Çarşamba

güveçte etli kuru fasulye

MALZEMELER: 4 kişilik
  • 1.5 sb kurufasulye
  • 250 gr dana kuşbaşı
  • 1 ad.kırmızı biber
  • 1 ad.orta boy kuru soğan
  • 2 yk.tereyağ
  • 3 yk.sıvıyağ
  • tuz,karabiber,pulbiber
  • 1 yk.biber salçası
  • 3 ad. domates
HAZIRLANIŞI:
 Kurufasulyeyi 10 dakika haşlayıp 1 gece  suda bekletelim.Varsa, güveçe etimizi alalım ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.soğanı ve kırmızı biberi yemeklik doğrayıp etin içine ekleyelim.tereyağı ve sıvıyağıda koyup soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim.salça ve domates rendesinide ekleyelim.Suyunu süzüp yıkadığımız fasulyeleride güvecin içine ilave edelim.baharatlarınıda ekleyip,üzerini geçicek kadar kaynar su koyalım ve altını kısıp
fasulyeler ve etler yumuşayana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: