4 Ekim 2011 Salı

Kremalı domates çorbası

MALZEMELER:
  • 2 yk.domates salçası
  • 1 yk.tereyağ
  • 1 yk.un
  • yarım sb.süt
  • tuz,karabiber
  • arzuya göre rende kaşar
  • 1 lt.sıcak su
  • 1 kutu krema (200 ml)
HAZIRLANIŞI:
Bir kesede krema ve salçayı karıştırıp yarım sb. süt ile bu karışımı açalım. Ocağımıza tencereyi alalım ,tereyağ ve unu koyup, unun kokusu çıkana kadar kavuralım kremalı karışımımızı tencereye ekleyip unun topaklanmaması için tel çırpıcıyla hızlı,hızlı karıştıralım.
Sıcak suyu eklediğimiz çorbamızı kısık ateşte arada karıştırarak 15 dakika pişirelim.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: