13 Ekim 2011 Perşembe

Haşhaşlı revani


MALZEMELER:
  • 3 yumurta
  • 1 sb.haşhaş
  • 1 sb.irmik
  • 1 sb.un
  • 1 sb.sıvıyağ
  • 1 sb.süt
  • 1 pk.kabartma tozu
  • 1 sb.toz şeker
ŞERBETİ İÇİN:
  • 1.5 sb.toz şeker
  • 2 sb.su
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.Bunun için tencereye şeker ve suyu koyup bir taşım kaynatalım ve ılınması için bir kenara alalım.
Çırpma kabımıza yumurta ve şekeri alalım ve beyazlaşana kadar çırpalım.Daha sonra sıvıyağ ve sütü ekleyelim.Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayıp,karışıma ekleyelim.Tüm malzemeleri 2 dakika çırpıp yağladığımız kare borcama dökelim.Öncede ısıttığımız 160 derecelik fırında altın üzeri altın sarısı olana kadar pişirilim.( çıkarmadan önce kürdanla test edelim,batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.)

NOT: Arzu ederseniz  çırpılmış krema ile süsleyip servis edebilirsiniz.

1 yorum:

yelizin lezzetleri dedi ki...

üffff bomba bomba bugün mü pişirdin bu güzelliği :)