7 Temmuz 2011 Perşembe

zeytinyağlı yaprak sarması

MALZEMELER:


  • 2 su b.pirinç


  • 5  adet kuru soğan


  • 2 çorba k.kuş üzümü


  • 2 çorba k.dolmalık fıstık


  • Sıvıyağ


  • Tuz,karabiber

  • limon


  • Asma yaprağı        




  • HAZIRLANIŞI
    Tencereye 2 çorba kaşığı dolmalık fıstığı alın ve kavurun.5 adet soğanı yemeklik kesin.Tencereye dolmalık fıstıkların üzerine soğanları ilave edin ve birlikte kavurun.Soğanlar kavrulduktan sonra tencereye 2 su bardağı pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin.Suda bekletilmiş ve  yumuşamış olan  kuş üzümünü ilave edin.1 tutam maydanozu ince olarak kesin.Tencereye az miktarda su ilave edin ve dolma harcını 5 dakika demlendirin.Daha sonra ocağın altını kapatın.
    Dolmanın iç harcı demlendikten sonra üzerine maydanozu, ,karabiber ve naneyi ilave edin.En son olarak dolmanın iç harcına limon suyu ve toz şeker ilave edin.Tencerenin zeminine asma yaprakları ile kapatın.Asma yapraklarını fazla tuzu gidene kadar yıkayın. Daha sonra  asma yapraklarına dolmanın iç harcından paylaştırıp sarmayı sarın.Yaprak sarmasını tencereye dizin.Üzerine toz şeker seprin.Sarmaların üzerine bir kapak kapatın.Tencereye sarmaların üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirin.

    Hiç yorum yok: