31 Temmuz 2011 Pazar

patlıcanlı börek

MALZEMELER
: Hamur için:
  • 400 gr un
  • 2 tk tuz
  • aldığı kadar su
iç harcı için :
  • 3 ad. patlıcan
  • 5-6 ad. sivri biber
  • 3 ad. kuru soğan
  • yarım çay.b zeytinyağı
  • karabiber,pulbiber,tuz
  • ara katlara sürmek için zeytinyağı
HAZIRLANIŞI :
Yoğurma kabımıza unumuzu alıyoruz,tuzunu koyup ortasını havuz gibi açıp yavaş ,yavaş suyu ilave ediyoruz.kulak memesi kıvamından biraz daha cıvık bir hamur yoğuruyoruz ve dinlenmesi için 15 dkk dinlendiriyoruz.bu arada iç harcı hazırlayalım..orta boy bir tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğradığımız soğanları alıp kavuruyoruz.alacalı soyup küp,küp doğradığımız patlıcanları,ve sivri biberleride tencereye ekliyoruz.yaklaşık 15 dkk kavurup altını kapatıyoruz...
Dinlenmiş olan hamurumuzu 16 bezeye ayırıyoruz.(hamur cıvık olduğundan kaşık yardımıyla pay edebilirsiniz .tezgahımıza un serpip her bezeyi un ile yuvarlayıp tatlı tabağı büyüklüğünde 8'er kat açalım ve her kata zeytinyağı sürelim.
Yağladığımız her bezeyi tepsi büyüklüğünde açalım.                     8 kat açtıktan sonra arasına patlıcanlı harcı ilave edelim...    
Aynı işlemi diğer katlarada uygulayalım.üzerine en son zeytinyağı gezdirip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN :)
                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Hiç yorum yok: